Dues trapelles cap a Calella!

Les Llopetes el dia de la seva presentació (Fotografia: Geganters de Calella)

Seguint una mica les aventures de les peces fetes durant aquest temps de pandèmia, va arribar al taller un encàrrec molt especial: dues llopetes, que serien les filles de la Llopa dels geganters de Calella (Maresme).

Els geganters de Calella entre moltes de les peces que tenen en el seu ric seguici, tenen la Llopa: una bèstia de foc nascuda arrel d’una llegenda local.
Donat que ja tenen gegantets per als petits/mitjans i gegants i gegantons per als mes adults, es van adonar que els més “menudets” de la colla no tenien amb que divertir-se a les sortides. I tots sabem que la cultura popular quant més petit ets quant la coneixes, més arribes a estimar-la… Així van decidir engegar un projecte, per al meu gust molt tendre i motivador: les filles de la Llopa de Calella.

Es tracta de dues figures, sortides del mateix motlle (fet amb silicona i contramotlle d’escaiola) acabades amb polièster i policromia mixta, que representen les filles de la Llopa gran. Son portades com si fossin cavallets (equipades amb els seus tirants) pels més petits de la colla i porten el seu faldó i el seu domàs com la mare, on a més a més els geganters van brodar l’escut de la ciutat.
Per mi va ser un dels encàrrecs més tendres que he fet mai, ja que seguint indicacions de la colla, havien de ser cadellets d’aspecte juganer per donar joc a la mainada. Realment va ser un repte però a l’hora molt motivador el intentat trobar aquest aspecte juganer/infantil en una peça.

Com sempre m’agrada acabar aquests texts, Vull agrair la confiança que els Geganters i Grallers de Calella van depositar en mi. La paciència, el seguiment i sobretot l’acollida què van tenir les figures i que espero facin ballar durant anys i panys els més menuts. Doncs ells son el futur de la cultura popular.

Moltes gràcies!!
Salut!

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *